Google frigjorde i sidste uge deres Benchmarking tjeneste under Google Analytics. Tjenesten, som du skal aktivt skal tilmelde dig, giver dig mulighed for at sammenligne dine besøgsdata med dine konkurrenters – vel og mærke hvis de også er tilmeldt tjenesten.

Når du tilmelder dig, vil du kunne sammenligne henholdsvis visits, bounce rate, pages/visit, avg time on site, % new visits og pageviews med sites der har samme størrelse som dit site indenfor forskellige emnekategorier. Med størrelse mener Google antallet af besøg og med kategori kan du vælge hvilke typer sites du vil sammenligne dig med. På screendumpet har jeg sammenlignet ibeta.dk med sites indenfor kategorien “Search Engine Optimization & Marketing”. Den blå linje angiver mine data og den grå linje angiver gennemsnittet for sites af ibeta.dk størrelse.

Screendump af benchmarking
Screendump af benchmarking

Benchmarking tjenesten er anonym, så man kan altså ikke se hvilke sites der ligger til grund for benchmarkingen. Dette er både godt og skidt. Godt fordi man naturligvis ikke er interesseret i at konkurrenter kan lure i ens data men skidt fordi det gør sammenligningen lidt tynd – for hvem og hvad sammenligner man sig med?

Blogs kan fx sagtens have en høj bounce rate uden at det er et dårligt tegn, da alle artikler tit ligger tilgængeligt på forsiden. Modsat gør det gældende på et  website hvor en høj bounce rate ville være et dårligt tegn. Som bruger af tjenesten kan jeg altså ikke være  helt sikker på om mine 72 procent er dårligt (det er nok ikke helt godt..!) ifht konkurrerende websites, da jeg ikke ved hvad der udgør gennemsnittet.

Bortset fra det er Bencmarking et sjovt redskab, der kan give dig et mere holistisk billede af din statistik – om ikke andet er det altid rart med lidt konkurrence.

Husk nu IP-filteret

Som med resten af din statistik er det super vigtigt, at du filtrerer din egen brug af websitet fra statistikken. Hvis du ikke gør det får du nogle helt forkerte tal – især time on site vil være for høj, hvis du ligesom mig læser korrektur “live”.

Du kan finde din ip på www.myip.dk og herefter fjerne den i Google Analytics.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.