Da mange efterhånden har en smartphone giver det god mening at gøre dit spørgeskema tilgængeligt via en QR-kode. En QR-kode kan give dine potentielle respondenter hurtig adgang til dit online spørgeskema, hvis du fx står på en stand eller har en forretning, hvor de ikke kan få adgang til en computer.

goog.gl – Googles egen QR-generator

Der findes rigtig mange forskellige gratis QR-kode generatorer, men af dem jeg har prøvet, er Googles den bedste.
Udover at være nem at bruge giver den dig en statistik over hvor mange der har scannet dine koder og generer en kort URL.
Googles QR-kode generator finder du her: http://www.goo.gl

Sådan kommer du igang

1. Start med at logge ind på goo.gl med din goole profil (den du bruger til gmail)

Google Login

2. Indsæt linket til dit spørgeskema

Paste URL

3. Klik på Details

4. Kopier din QR-Kode
På denne side kan du hente din QR-kode, se din kort URL og læse din statistik.
For at gemme QR-koden skal du højre-klikke på koden og vælg ‘gem som’.

Join the Conversation

3 Comments

 1. QR-koder fra Google kan så vidt jeg ved kun hentes/downloades i formatet PNG.
  PNG er jo grafik til skærm… Da QR-koder for det meste skal placeres på tryksager og prints – giver da langt bedre mening at oprette QR-koden hos http://www.zumoqr.dk – hvor du kan downloade QR-koden i formaterne: EPS, PDF, PNG og SVG….
  Så har du formater til din rådighed som både kan benyttes til skærm, print og trykkes på forskellige medie uden at miste kvaliteten.

  Derudover kan du fra ZUMO-QR ændre URL-adressen når du har lyst eller hvis behovet skulle opstå…
  – Og du kan selvfølgelig altid se statistik over QR-kodens antal scanninger pr. land, by og bydele samt mobile enheder….

 2. Hej Jesper
  Zumoqr ser interessant ud og linket er hermed givet videre.
  Jeg lavede lidt research på forskellige QR-generatorer og blev overrasket over hvor mange der egentlig findes. Jeg giver dig ret i at Googles generator er ret enkel – tilgengæld føler jeg mig ret sikker på deres service, der både er stabil og troværdig.
  (Du kan ved at fifle lidt med din goo.gl QR-kode url og dermed øge opløsningen):
  Eksempel:
  http://chart.googleapis.com/chart?cht=qr&chs=150×150&choe=UTF-8&chld=H&chl=http://goo.gl/MulhJ

  Hvis du ændrer ‘150×150’ i ovenstående URL til ‘500×500’ forøger du opløsningen.

  For at kunne tilbyde statistik og ændring af ‘landingsurl’ for en eksisterende QR kode, opretter mange QR generatorer (hvis ikke dem alle) en QR kode der linker ind til deres egen server, som så derefter redirecter videre ud til din side. Din QR kode bliver derved ikke et direkte link til din side men et link til en server du ikke kender.
  Når man vælger den slags løsninger synes jeg, at man bliver meget låst til den pågældende QR-generator/udbyder – hvis deres service går ned, virker din QR kode ikke længere. I sidste ende kan du heller ikke styre hvor din QR-kode linker hen, da den er styret af udbyderen. Jeg ved ikke om dette før er blevet misbrugt af dubiøse udbydere, men det skulle ikke undre mig hvis nogen efter et stykke tid har set deres QR kode linke til nogle helt andre sider.

  Til professionelt brug ville jeg ikke vælge en gratis QR service. Jeg har valgt Scanlife på mit arbejde, som fungerer fint og som sikkert minder Zumoqr.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.