Google har opdateret Google Docs, hvilket blandt andet betyder, at det nu er endnu nemmere at lave spørgeskemaer. Der er også kommet en summary-funktion, der kan generere en overskuelig oversigt over dine besvarelser. I forhold til den sidste vejledning jeg lagde op i maj måned sidste år, er der derfor nogle få ændringer, som jeg beskriver herunder:

1. Oprettelse af spørgeskema

Du opretter nu spørgeskemaet under ‘New’ og vælger herefter ‘Form’. Herfra kommer du direkte ind i editoren, hvor du kan oprette dine spørgsmål.

Opret nyt spørgeskema

2. Tak for at du ville deltage

Du kan ændre den tekst, der kommer frem når brugeren har gennemført spørgeskemaet ved at klikke på ‘More actions’ og vælge ‘Edit confirmation’

3. Distribution af spørgeskema

Når du er færdig med dit spørgeskema, har du to forskellige muligheder for at distribuere det. Du kan enten sende en invitation med et link til spørgeskemaet ved at klikke på ‘Email this form’, eller du kan indsætte spørgeskemaet direkte på dit website ved at klikke på ‘Embed’ under ‘More actions’ i øverste højre hjørne.

IFraming af dit spørgeskema

Når du klikker på ‘Embed’ får du en stump kode – en Iframe med et link til spørgeskemaet – som du kan paste ind i html-editoren i dit CMS system. Bemærk at du kan ændre bredden og højden ved at ændre ‘width’ og ‘height’ i koden.Hvis du blot har brug for det direkte link til dit spørgeskema, hvis du fx vil linke til det fra Facebook, kan du fjerne Iframe tagget – ex.:Med iframe:<iframe src=”http://spreadsheets.google.com/embeddedform?key=pwGfLE7zaHg4-yRbRmqCdGQ” width=”500″ height=”1738″ frameborder=”0″ marginheight=”0″ marginwidth=”0″>Loading…</iframe>Uden Iframehttp://spreadsheets.google.com/embeddedform?key=pwGfLE7zaHg4-yRbRmqCdGQ

4. Summary

Brugernes besvarelser bliver lagt ind i et regneark, som du finder i din dokumentliste i Google Docs. Når du har fået nogle besvarelser, kan du ved at åbne regnearket og klikke på ‘Form’->’Show summary’ få en hurtig oversigt over hvad det er dine brugere har svaret.

Eksempel på summary funktion

 

Join the Conversation

8 Comments

 1. Hej

  Tak for din fine artikel.
  Det er fedt, at Google har udviklet disse muligheder for hurtigt og nemt at oprette og offentliggøre spørgeskemaer.
  Det undrer mig dog, at det ikke er muligt at angive i hvor høj grad man ønsker at dele selve spørgeskemaet. Der kan vel godt være tilfælde, hvor man ønsker at kun nogle bestemte har adgang til et spørgeskema?

  Nå, men det er jo ikke din skyld, jeg undrer mig bare ;-)

  Venlig hilsen
  Martin

 2. Ja, det kan du sagtens.
  Under spørgsmålstypen vælger du bare multiple choice :-)

  Der er ikke mindre end 7 valgmuligheder, så der er lidt for alle.

  Prøv evt. også polleverywhere.com

 3. TUSIND tak! Det har været en stor hjælp! Jeg prøvede først at oprette et spørgeskema med Survey Monkey, men der kunne man kun oprette 10 spørgsmål gratis, og jeg skal altså bruge lidt mere, men super vejledning! Tusind tak!

 4. Super artikel, Google forms er godt og gratis.
  I kan også prøve http://obsurvey.com
  Den er helt gratis, uden reklamer. Og du kan lave et spørgeskema på dansk (interfacet er på engelsk dog)
  Obsurvey er mit fritidsprojekt. Jeg tror også at du vil finde obsurvey meget nemmere at arbejde med en andre spørgeskemaløsninger. Det er ihvertfald hvad vores testere siger.
  Den kan også en del mere end google forms.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.