Det forudsiger ihvertfald Microsofts “Demographics Prediction” tool. Demographic Prediction er en del af et sæt online tjenester under Microsoft Adcenter Labs, som på baggrund af enten en URL eller et søgeord – Query – kan give et estimat på målgruppe ifht. til alder og køn. 

Bruger du fx tv2.dk er sandsynligheden for at du har et xy kromoson endnu større end hvis du bruger dr.dk – dog ligger din alder imellem 18-24 år.

Hvis mig dine søgninger og jeg fortæller dig hvem du er
Tjenesten kan også segmentere brugere på baggrund af deres søgeord. Søger du på “zune” (Microsofts ipod konkurrent) er der 66% chance for at du er en mand i alderen 25-34 år, mens du med 52% sikkerhed er en kvinde i alderen 35-49, hvis du søger på “ipod”.


Tjenesten er baseret på en logfil fra MSN Search, hvor man har set på den generelle demografiske fordeling af brugere og efterfølgende har segmenteret data i forhold til søgeord. Tjenesten er sjov og den siger noget om en målgruppe – hvor validt og dækkende den er kan du selv prøve at vurdere ved at klikke på nedenstående link.

Adcenter Labs Demographic Prediction

Detecting Online Commercial Intention (OCI)
Eller “Registrering af online kommercielle intentioner” er en anden del af af Adcenter Labs. Her kan du se, hvilke intentioner brugere har på baggrund af de websider eller søgeord, som de bruger.
Søges der for eksempel på “cykel” er der 70% chance for at søgningen ikke er købsorienteret. Føjes der et mærke til søgningen vender billedet. Således er der 70 % sikkerhed for at søgningen “centurion cykel” er en købsorienteret søgning.

Tjenesten kan ifølge Microsoft bruges til at finde købsorienteret søgeord til for eksempel Adwords eller deres egne search ads, idet tjenesten jo forudsiger hvilke ord der potentielt set kan føre til et salg.
På samme måde kan tjenesten også bruges til at finde websites, som ville være gode at annoncere på, idet man kan se hvilke sites der besøges af købsorienteret brugere.
Microsoft beskriver tjenesten som værende 90% nøjagtig, og at deres algoritme løbende tjekkes igennem af mennesker for at sikre nøjagtigheden.

Du kan selv afprøve tjenesten her

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.